| Содержание номера 

Виготовлення чохлів.


Придбавши собі новий «Вікторінокс» я почав шукати під нього чохол. Фірмові чохли мені не дуже подобалися: то розміри не підходили, то фасон.. Саме це підштовхнуло мене зробити свій перший чохол. Пропоную і Вам самому «вдягнути» свого улюбленця.Для своїх чохлів я використовую шкіру 2,5-3 мм завтовшки. Придбати таку шкіру можна на базарах та у спеціалізованих магазинах. Для виготовлення чохла Вам знадобиться дошка, лист фанери 10 мм завтовшки, шкіра, нитки, голки, зубчате колесо, віск, клей, фарба для шкіри, шило, ножиці, ніж.Отже почнемо.

1, 2. Крок перший, виготовлення приспособи для формування шкіри. Для цього потрібно виміряти те, що в цей чохол буде вкладатися (ніж, мобільний), і додати по 2 мм до товщини і ширини. З дошки виготовіть брусок із заданими параметрами. Отриманий брусок скругліть і трохи зашліфуйте торці.

3. Брусок покладіть на фанеру і обмалюйте. Додайте по периметру 5 мм і виріжте рамку. Гарно зашліфуйте внутрішні краї рамки, а кромку трохи скругліть, щоб не прорізати шкіру.

4, 5. Потім брусок прибийте цвяхами на дошку. Дошку підберіть таким чином, щоб з кожної сторони бруска було біля 50 мм для закріплення шкіри. Ви отримали дві деталі.

 | Содержание номера